Nieuws
04 december 2019

MKBidee krijgt vervolg met 47 projecten

Een groep ondernemers gaat aan de slag met hun MKBidee. Het betreft 47 projecten voor scholing en bijscholing van personeel in het mkb, waarvoor de ondernemers in totaal 7,8 miljoen euro aan subsidie ontvangen.

MKBidee is een subsidieregeling van de overheid die ondernemers uitdaagt slimme oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel en leven lang ontwikkelen. Zagen vorig jaar veertien projecten het daglicht, daar zijn nu 47 projecten bijgekomen. Voor die tweede serie gaf staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat deze week het startsein.

De belangstelling voor de tender 2019 was overigens groot, met in totaal 190 aanvragen. Hiervan zijn er dus 47 toegekend. Op de eerste tender vorig jaar kwamen 129 aanvragen binnen, waarvan er veertien zijn toegekend. De subsidie bedraagt minimaal 25.000 en maximaal 200.000 euro per project. De tender 2018 was bedoeld voor het technisch mkb. De tender 2019 is uitgebreid naar het brede mkb, met het accent op digitalisering en de klimaat- en energietransitie.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners