Nieuws
28 november 2019

Telindus vernieuwt en beheert netwerk Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft Telindus geselecteerd voor het vernieuwen en beheren van het netwerk. Eurofiber en Cisco zijn de onderaannemers in dit meerjarencontract. Volgens de ict-dienstverlener gaf de connectiviteitsdienst @Net van Telindus de doorslag bij het in de wacht slepen van de gunning.

Met de end-to-end-secure-connectiviteitsdienst @Net gaat Telindus de gemeente ontzorgen op het gebied van data-, spraak- en beeldverbindingen binnen het werkdomein van de directie ICT van gemeente Amsterdam. Deze dienst draait op de dark fiber-infrastructuur van partner Eurofiber.

Telindus moet overigens eerst nog het netwerk ontwerpen en uitrollen, alvorens het beheer en de doorontwikkeling ervan op zich te kunnen nemen. Het bedrijf heeft gekozen voor het bouwen van een software defined netwerk (sdn) met partner Cisco.

Het nieuwe netwerk ondersteunt straks de vijftienduizend ambtenaren van de gemeente en de ruim honderdvijftig locaties. Daarnaast moet het netwerk tal van apparaten en diensten in de hoofdstad laten werken, zoals informatiepanelen, sensoren, camera’s en toegangspoorten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners