Nieuws
26 november 2019

Gooise Meren en Hilversum zijn elkaars ict-uitwijk

De gemeenten Gooise Meren en Hilversum zijn elkaars ict-uitwijk geworden. Als er bij één gemeente de computerservers door calamiteiten zoals brand, vernieling, lekkage of andere pech uitvallen, wordt overgeschakeld op de serverruimte bij de andere gemeente. Dit moet de digitale service naar inwoners en ondernemers minder kwetsbaar maken.

De gemeenten zijn elkaars uitwijkvoorziening bij calamiteiten. Beide faciliteren één serverruimte welke in het geval van calamiteiten als uitwijk dienst doet voor de andere gemeente. Op deze manier hoeven de gemeenten niet afzonderlijk een serverruimte én een uitwijkvoorziening in de lucht te houden.

De samenwerking moet service- en kwaliteitsverbetering naar het bestuur en de organisatie opleveren, de continuïteit in bedrijfsvoering waarborgen, de risico op schade door uitval verminderen en bovendien op termijn een kostenbesparing realiseren.

De partijen willen medio 2021 één rekencentrum voor beide gemeenten in gebruik nemen en staan open voor een uitbreiding met andere regionale gemeenten. Het uitgangspunt hierbij is steeds de beoordeling van meerwaarde die er bereikt kan worden door samenwerking.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners