Nieuws
28 november 2019

Comité doet oproep voor open arbeidsmarktdata

De Tweede Kamer debatteert deze week over de begroting voor het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het Comité Open Arbeidsmarktdata roept het ministerie op om tijdens dit debat aandacht te besteden aan het toegankelijk maken van beschikbare en actuele arbeidsmarktdata. Zij verwachten dat met deze data vraag en aanbod sneller en beter zijn te matchen.

Het Comité Open Arbeidsmarktdata (COAD) is begin dit jaar opgericht door Ockham Groep, Birch Consultants, 8Vance, Sollicity en CrossTop. De initiatiefnemers concluderen dat private en publieke organisaties over belangrijke arbeidsmarktdata beschikken, maar dat deze niet of te beperkt publiekelijk gedeeld worden. Door deze data voor alle dataleveranciers, arbeidsmarktpartijen en burgers vrij te geven, verwacht het comité dat vraag en aanbod in de arbeidsmarkt beter op elkaar zijn af te stemmen.

‘Met nieuwe open datasets en op big data gebaseerde arbeidsmarktadviezen kunnen werkzoekenden, werkgevers en overheden concrete stappen zetten om de arbeidsmarkt wezenlijk transparanter te maken’, vertelt Marjan Schnetz, één van de initiatiefnemers. ‘Ook bevatten deze sets cruciale informatie om zowel gezamenlijk als individueel betere beslissingen te kunnen nemen over economische ontwikkelingen, aanpassingen in het onderwijs en het sociaal domein.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners