Nieuws
27 november 2019

Al honderden miljoenen aan GDPR-boetes uitgedeeld

De tien grootste inbreuken op de GPDR-wetgeving hebben in totaal precies 402,6 miljoen euro aan boetes opgeleverd. De top drie van inbreuken is goed voor 90 procent van dat bedrag. Nederland staat er twee keer in met het UWV op plek 7 en het Haga Ziekenhuis op plek 10.

Dat heeft de cybersecuritywebsite PreciseSecurity uitgerekend

De twee grootste boetes die al uitgedeeld werden voor data-inbreuken staan op naam van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways en de Amerikaanse hotelketen Marriott. British Airways werd veroordeeld tot het betalen van 204,6 miljoen euro nadat hackers kredietkaarteninformatie hadden weten te bemachtigen van zo’n half miljoen passagiers. 

Marriott moest bijna 112 miljoen euro ophoesten, ook al na een cyberaanval waarbij persoonlijke reserveringsgegevens van hotelgasten lekten, waaronder namen, mailadressen en telefoon- en paspoortnummers. 

Google maakt de top 3 rond, met een boete van vijftig miljoen die het in Frankrijk kreeg aangesmeerd. Het bedrijf moest die betalen omdat het zijn gebruikers niet genoeg informeerde over hoe hun gegevens door het bedrijf werden beheerd. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners