Nieuws
20 november 2019

Ciso is eenzame parttimer binnen overheid

Veel van de chief information security officers (ciso’s) die werkzaam zijn binnen de Nederlandse overheid vervullen hun functie solitair binnen de organisatie. Een kleine 80 procent stuurt geen enkele andere medewerker aan in het domein van informatiebeveiliging. Bovendien vervult circa 70 procent van de informatiebeveiligers ook nog een andere functie binnen de organisatie.

Dit blijkt uit de enquête ‘Hoe ervaren ciso’s hun werk en werkomgeving?’ van het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP). Zij ondervroeg dit najaar ruim honderd ciso’s en veertig bestuurders.

In een derde van de gevallen is de ciso-functie de enige functie. Bij de grote meerderheid wordt de ciso-rol gecombineerd met een andere functie. Dit gaat om een ict-functie (17 procent), integrale veiligheid (13 procent), Functionaris Gegevensbescherming (12 procent) of ‘overig’, waarbij het gaat om een variatie van ict-, privacy-, risk- en planning & control-functies. Ook komt de combinatie met ensia-coördinator (eenduidige normatiek single information audit, een functie die alleen bij gemeenten voorkomt) meerdere keren voor.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners