Nieuws
21 november 2019

Belangrijke Rotterdamse order voor Axians

Voor de rol van it-infrastructuurkennispartner voor haar netwerk- en datacenterinfrastructuur heeft de gemeente Rotterdam de keuze laten vallen op Axians.

Met de gemeente Rotterdam is afgesproken dat Axians optreedt als sparringpartner en de een-na-grootste gemeente van Nederland informeert en adviseert over technologische ontwikkelingen. De samenwerking maakt onderdeel uit van een meerjarige raamovereenkomst voor server-, storage- en netwerkcomponenten, inclusief dienstverlening, die beide partijen kortgeleden sloten.

Axians wist zich van andere aanbieders te onderscheiden door de gemeente een innovatieve roadmap te schetsen waarbij Rotterdam door middel van een beproefde innovatiemethode wordt begeleid in de migratie van een traditioneel datacenter naar een hybride cloud.

Ict-manager Mari Schippers licht toe dat de gemeente als beheerorganisatie al veel netwerk- en datacenterkennis in huis heeft. Tegelijkertijd ziet Rotterdam dat de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen. ‘Door regelmatig in overleg te zijn met Axians blijven we goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening aan de inwoners en werknemers van Rotterdam op lange termijn waarborgen’, aldus Schippers.  

Tom Greeve van Axians begrijpt de verantwoordelijkheid die hij draagt: ‘Gemeenten in Nederland werken hard om inwoners de beste dienstverlening te bieden. De stabiliteit en beschikbaarheid van hun it-infrastructuur is cruciaal bij de verdere digitalisering van de overheid.’ Om eraan te voegen dat Axians op dit moment al het merendeel van het Stedennetwerk G40 beheert.

Axians is goed vertegenwoordigd in Nederland. Het heeft kantoren in Amsterdam, Beverwijk, Breda, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Groningen (twee), Laren, Nieuwegein en Zaltbommel.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners