Nieuws
18 november 2019

Amsterdam beveiligt openbare wifi via Publicroam

De gemeente Amsterdam sluit aan op Publicroam om zijn openbare wifi-netwerk veilig en makkelijk toegankelijk voor bezoekers te maken. Bezoekers maken een account aan die wordt gekoppeld aan hun telefoonnummer. Hiermee kunnen zij automatisch inloggen op het wifi-netwerk van alle deelnemende organisaties.

In Amsterdam zijn vijftig locaties aangesloten op Publicroam. Het betreft gemeentelijke locaties, buurthuizen en het Stedelijk Museum. Vanaf 1 januari 2020 wordt dat aantal met ruim 150 locaties uitgebreid, waaronder alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, markten en sportparken.

Amsterdam sluit zich aan bij steden die gebruikmaken van Publicroam, waaronder Alkmaar, Den Haag, Wassenaar, Vlaardingen, Valkenswaard, Heeze, Hoorn en Delft.

Publicroam is gebaseerd op dezelfde architectuur eduroam (wifi-netwerk voor docenten en studenten) en govroam (voor ambtenaren). Deze variant is bedoeld voor aanbieders van openbare wifi-netwerken. Publicroam beheert een centrale Radius-server en een database met daarin de identiteiten van personen met een Publicroam-account.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners