Nieuws
15 november 2019

Nederland en Singapore delen blockchains en data

Op het gebied van dienstverlening in de publieke sector, het ontwikkelen van gezamenlijke standaarden en het delen van blockchains en data gaan Nederland en Singapore intensiever samenwerken. Dit is het resultaat van het bezoek van een Nederlandse techdelegatie aan het Aziatische land.

Op overheidsniveau gaat een gezamenlijke werkgroep aan de slag om digitaliseringsvraagstukken op te lossen, met name als het gaat om de dienstverlening in de publieke sector. Singapore is volgens de Nederlandse overheid op dit gebied zeer vooruitstrevend en bereid om kennis te delen. Daarnaast is Havenbedrijf Rotterdam samen met de havenautoriteiten van Singapore een project gestart om gezamenlijke standaarden te ontwikkelen, waarmee het mogelijk moet worden om digitaal de eigendomsrechten van ladingpapieren over te dragen. Daarmee kunnen volgens beide havens een enorme papierstroom van handelsdocumenten tussen de beide havens gedigitaliseerd worden. Uiteindelijk zou dit kunnen leiden tot een globale standaard.

Daarnaast werd een samenwerking met Opennodes gerealiseerd, om de Singaporese en Nederlandse blockchain-ecosystemen met elkaar te verbinden. Beide partijen gaan ook kennis delen en gezamenlijke blockchainprojecten ontwikkelen. Opennodes is een digitaal platform van bedrijven en overheid.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners