Nieuws
31 oktober 2019

Securitysector werkt aan brandbrief overheid [VIDEO]

De Nederlandse overheid ziet het belang van cyberbeveiliging niet genoeg in. Om haar wakker te schudden, willen diverse partijen uit de it-securitysector, met medewerking van Cyberveilig Nederland, een brandbrief naar de politiek sturen. Dit met het doel om vanuit één stem een oproep te doen aan de overheid om in actie te komen.

Het idee voor de brandbrief komt voort uit de Nationale Security Dialoog, die plaatsvond in het Computable Café tijdens de gecombineerde ict-beurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo. Deelnemers aan het gesprek waren onder meer Petra Oldengarm, directeur van Cyberveilig Nederland, Inge Bryan, directeur cyber bij Deloitte, Bryan Beekhof, technical lead in security bij Telindus, Dave Maasland, algemeen directeur Eset Nederland, Fokko Mellema, initiatiefnemer van Cyberwerf.nl, Pieter Jansen, ceo van Cybersprint, Hartger Ruijs, ceo van Computest en Fred Streefland, chief security officer bij Palo Alto Networks.

Dave Maasland (Eset) reageert: ‘De sector ziet in dat cyberveiligheid belangrijk is, maar de politiek niet. Hierdoor staat onze nationale veiligheid staat op het spel. Cybersecurity moet onderdeel worden van het centrale veiligheidsbeleid van Nederland. Het is onze taak als sector de urgentie over cyberveiligheid aan de overheid duidelijk te maken. Dit kunnen we doen door ons als één stem te laten horen.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners