Nieuws
11 september 2019

Op Overheid 360° volop aandacht voor de slimme overheid

'Samen werken aan een slimme overheid' is een belangrijk thema binnen de overheid. Op Overheid 360°, het jaarlijkse congres over informatiemanagement binnen de overheid in Jaarbeurs in Utrecht, is er volop aandacht voor deze ontwikkeling. Er zijn onder andere presentaties over het innovatieprogramma i4Sociaal, nieuwe open source-initiatieven en de beweging Common Ground. Overheid 360° vindt plaats op 9 oktober 2019.
Innovatieprogramma i4Sociaal

Aan het innovatieprogramma i4Sociaal doen inmiddels de gemeenten Groningen, Enschede, Deventer, Zwolle, Leeuwarden en Zaanstad mee. Doel is op een snelle manier de dienstverlening op het sociale domein te verbeteren. Samen met IT-partner Gemboxx is in een testtraject in zes maanden tijd op scrum-achtige wijze nieuwe functionaliteit ontwikkeld. Voor de gemeente Groningen aanleiding om een officiële aanbesteding voor de vervanging van de applicaties in het sociale domein voor te bereiden.

Tijdens het congres Overheid 360° op 9 oktober aanstaande in de Jaarbeurs in Utrecht, geeft Gemboxx een presentatie over innoveren in het sociale domein. De gemeente Enschede laat in samenwerking met VNG Realisatie in een sessie zien wat er zoal komt kijken bij de pilot tijdelijk werken voor bijstandsgerechtigden.

De stille revolutie van softwareontwikkeling

Op het evenement organiseert ICT-vakblad én hoofdmediapartner Computable een sessie over de stille revolutie die bij overheden gaande is op het gebied van softwareontwikkeling. Waar het nieuws al jarenlang gedomineerd wordt door mislukte ICT-projecten, miljoenenverspillingen en afhankelijkheid van grote leveranciers, is er nu een hoopgevende ontwikkeling waarbij overheden zelf de regie voeren over de ontwikkeling van software. Daarbij worden de voorwaarden geschapen om software van andere overheden te hergebruiken en op bestaande bouwstenen voort te bouwen. Delta10, een organisatie die opensourcesoftware voor overheden ontwikkelt, geeft tekst en uitleg over recente initiatieven.

Common Ground

Zowel het i4Sociaal-innovatieprogramma als de opensource-initiatieven passen bij de beweging Common Ground. Doel daarvan is het ontwikkelen van een nieuwe, gemeenschappelijke infrastructuur op basis van opensourcecomponenten voor gemeenteland. Deze beweging lijkt erin te slagen om de 355 gemeenten te laten samenwerken op ICT-gebied. Op Overheid 360° gaat Raymond Alexander, MT-lid bij VNG Realisatie en onder andere verantwoordelijk voor het realiseren van de informatiekundige visie Common Ground, in op de laatste stand van zaken.

Congres Overheid 360°

Overheid 360° is volledig ingericht op het geven van antwoorden op de vragen die onder andere de gemeenten hebben vanuit hun rol en ambities. Praktijkcases van gemeenten, overheden en marktpartijen zorgen ervoor dat de bezoekers in één dag op de hoogte zijn van alle relevante ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement.

Voor wie: medewerkers van gemeenten, provincies, rijksoverheid en andere overheidsinstellingen die zich bezig houden met informatiemanagement. Overheid 360° is bedoeld voor de gehele organisatie, voor zowel bestuurders als beleidsmedewerkers, specialisten, hoofden en uitvoerend ambtenaren
Wanneer: woensdag 9 oktober 2019 van 9.00 tot 17.30 uur
Waar: Supernova & Media Plaza in Jaarbeurs, Utrecht
Kosten: deelname is kosteloos voor ambtenaren
Aanmelden of meer informatie: www.overheid360°.nl
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners