Nieuws
22 augustus 2019

EZK leent miljoen aan welzijnsautomatiseerder Kepler

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) heeft ruim één miljoen euro innovatiekrediet verstrekt aan Kepler Vision Technologies. Het bedrijf uit Amsterdam steekt het geld in de aanpassing van zijn welzijnsmonitoring-applicatie zodat deze eenvoudiger bij klanten is te installeren.

Kepler Vision Technologies is in 2018 opgericht in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Het bedrijf levert software om lichaamstaal, houdingen en acties via videobeelden te analyseren. Op dit moment draait de welzijnsmonitoring-applicatie van Kepler in de 'cloud' en vereist het een stevige internetverbinding. Na afloop van het innovatiekrediet-project kan de toepassing ook op de camera zelf draaien waardoor veel minder bandbreedte nodig is en de kosten voor de klanten dalen, licht het bedrijf toe in een persbericht.

Kepler richt zich op de zorgsector: via videobeelden is het gedrag van ouderen te analyseren en te bepalen of er hulp nodig is. Bijvoorbeeld het eet- en bewegingspatroon en de algehele gesteldheid. De software moet een antwoord bieden op de vergrijzende bevolking en de wens van ouderen om zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Potentiële klanten zijn verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties, en psychiatrische instellingen. Deze organisaties verlagen met de Kepler-applicatie de werkdruk op hun personeel significant. Hierdoor kunnen de zorgverleners meer aandacht en zorg geven aan hun patiënten, claimt Kepler.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners