Nieuws
02 september 2019

Politie vult topfunctie ict anders in

Om de korpsleiding beter te ondersteunen op het beleidsvlak van ict en innovatie is bij de nationale politie de nieuwe functie van directeur Informatievoorziening gecreëerd. Deze directeur IV treedt bij de organisatie tevens op als chief information officer (cio). Met ingang van 1 oktober krijgt Koos Veefkind deze nieuwe rol. Hij is sinds 2014 diensthoofd ICT bij het Politiedienstencentrum.

Bij de politie verschuift de rol van cio van de korpsleiding naar de directeur IV. Deze ondersteunt daarmee de korpsleiding bij het bepalen van de strategie op het gebied van informatievoorziening. De directeur IV wordt tevens verantwoordelijk voor het ombouwen van het cio-bureau naar expertgroepen ('autoriteiten') op het gebied van architectuur, informatiebeveiliging en dataverwerking.

Leonard Kok, lid van de korpsleiding van de politie en verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, zegt in een persverklaring: 'In een tijd waarin informatievoorziening en digitalisering in toenemende mate de agenda van de korpsleiding vullen, is het van belang dat we met Koos Veefkind een inhoudelijke topper op ict-gebied in huis hebben. De nieuwe rol van directeur IV in samenhang met het vormgegeven van de cio-rol is hem op het lijf geschreven.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners