Nieuws
13 augustus 2019

Atos krijgt rol in nieuw sociaal netwerk

Atos speelt een ontwikkelaarsrol in een gedecentraliseerd sociaal netwerk dat de privacy van alle gebruikers moet waarborgen. Het platform, gebaseerd op blockchain, komt voort uit Helios, een driejarig onderzoeks- en innovatieproject dat wordt gefinancierd door de Europese Commissie als onderdeel van het Horizon 2020-programma.

De Franse it-integrator wordt specifiek verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en integratie van een 360-gradenvideo die gebruikers een bijzondere beleving moet bieden omdat het onder meer de bewegingen volgt die zij met hun apparatuur maken. Deze video kan worden gestreamd en de manier van distributie volgt het peer-to-peer model: gebruikers die honderd procent controle hebben over de content die zij ontwikkelen, kunnen hun video’s delen met wie zij willen en hiervoor financiële compensatie ontvangen.

Atos neemt ook deel aan de ontwikkeling van een aantal technische activiteiten: van het beheer en coördineren van specifieke vereisten waaraan technologie moet voldoen tot de ontwikkeling van systeemmodules en systeemintegratie. Dit doet het bedrijf met als doel een uitrol in Europa mogelijk te maken. Atos werkt hiervoor samen met vijftien partners, waaronder het Trinity College in Dublin en de Universiteiten van Pisa (Italië), Barcelona en Valencia (Spanje) en het Griekse Hellas Research en Technology Center.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners