Nieuws
08 augustus 2019

Heemstede en Bloemendaal stallen ict bij OGD

De gemeente Heemstede en de gemeente Bloemendaal brengen hun gezamenlijke ict-omgeving onder bij OGD ict-diensten. OGD kwam het beste uit de bus in een Europese aanbesteding. De gemeentes gaan zich richten op digitalisering en de regie van de ict-omgeving. Daarom hebben ze ervoor gekozen om het beheer uit te besteden. Het vierjarige contract vertegenwoordigt een waarde van bijna 4,5 miljoen euro en kan maximaal drie keer met een jaar worden verlengd.

OGD implementeert een nieuwe, virtuele werkplek op basis van Citrix bij de gemeenten. Ongeveer 365 medewerkers verdeeld over Bloemendaal en Heemstede zullen gebruik gaan maken van deze nieuwe virtuele werkplek. De applicaties van de gemeentes zullen hierdoor overal, altijd en vanaf elk device toegankelijk zijn voor haar medewerkers. Ook krijgen de werknemers constante ict-ondersteuning van de servicedesk van OGD.

De ict-dienstverlener draait de benodigde server- en netwerkinfrastructuur op zijn eigen IaaS-platform. Dit platform moet de gemeenten meer inzicht en flexibiliteit bieden. Zo houden de gemeenten grip op de kosten en kunnen zij flexibel op- en afschalen in het aantal gebruikers en applicaties. Het is de bedoeling dat voor november 2019 de migratie plaatsvindt zodat vanaf dan het beheer voor minimaal vier jaar kan worden uitgevoerd.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners