Nieuws
02 juli 2019

Adviesraad UWV krijgt zwaardere ict-portefeuille

Het Audit Advies Committee (AC) van het UWV moet zich meer gaan richten op ict en wordt versterkt met een externe onafhankelijke voorzitter. Het comité, dat bestaat uit vijf leden buiten de uitkeringsinstantie, kan indien nodig in contact treden met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Dit meldt minister Koolmees van het departement in een Kamerbrief.

Een woordvoerder van het UWV geeft aan dat de uitkeringsinstantie het nieuwe adviescollege in september 2019 ingericht wil hebben. ‘Zowel de voorzitter als de leden hiervan zijn nog niet bekend. Tot die tijd blijft het huidige AC (oude stijl) bestaan. De externe leden hiervan zijn nu nog oud-UWV-cio Frans Haverkamp en Hans Ouwehand. Het is nu nog niet te zeggen of deze personen ook onderdeel uit gaan maken van het AAC.’ 

De zegsman geeft verder aan dat momenteel in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt gewerkt aan een profiel waar de voorzitter van de commissie aan moet voldoen. Op de vraag waar het comité wat ict betreft specifiek op gaat focussen, geeft hij aan dat dit ‘afhankelijk is van de risico-inschatting van de leden’.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners