Nieuws
03 juli 2019

Minister Ollongren (BZK) wil Ciso Rijk benoemen

Minister Kajsa Ollongren (BZK) wil een chief information security officer (ciso) voor het Rijk benoemen. Deze Ciso Rijk wordt verantwoordelijk voor de borging van de informatiebeveiliging binnen het rijksbrede ict-beleid. De nieuwe functionaris wordt tevens voorzitter van het reeds bestaande Ciso-overleg binnen de Rijksdienst en gaat nauw samenwerken met de Rijks Beveiligingsambtenaar (Rijks BVA).

Dit schrijft de bewindsvrouw van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in een brief aan de Tweede Kamer. Ollongren onderneemt actie naar aanleiding van een recent onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Daaruit blijkt dat de Nederlandse overheid haar informatiebeveiliging en it-beheer niet op orde heeft.

De rekenkamer constateerde dat de rijksbrede coördinatie op informatiebeveiliging te wensen overlaat. Volgens Ollongren moet de Ciso Rijk de samenwerking tussen hoofden it-beveiliging van de diverse departementen centraal coördineren. Het rijkshoofd ict-beveiliging valt onder de directe verantwoordelijkheid van de Cio Rijk.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners