Nieuws
04 juli 2019

Digicampus TU Delft wil overheid verder digitaliseren

De overheid verder digitaliseren met innovatie publieke diensten. Dat is het doel van de gisteren door staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geopende Digicampus op het terrein van TU Delft. Bij de ontwikkeling van de Digicampus zijn de TU Delft, Logius, ICTU en Nederland ICT betrokken.
Burgerregie in digitale ecosystemen, identificatie, authenticatie en autorisatie over digitale ecosystemen en gegevensuitwisseling en -analyse. Dit zijn de speerpunten van de Digicampus. 

Wat betreft het soort diensten die de Digicampus wil digitaliseren, kan volgens de partijen gedacht worden aan het aanvragen van een hypotheek, het doorgeven van een verhuizing naar een verzorgingshuis of het aanmelden van een studie in het buitenland. 'Bij al deze gebeurtenissen willen mensen en bedrijven moeiteloos gebruik kunnen maken van de diverse digitale systemen waarin dit wordt geregeld', aldus de betrokkenen. Digicampus biedt daar generieke functies en voorzieningen voor bijvoorbeeld authenticatie, digitale identiteit en gegevensuitwisseling. Ook kent de campus vier 'innovatielabs' op het gebied van vr, data, gaming en user experience die zijn in te zetten om de online-dienstverlening van de overheid te verbeteren.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners