Nieuws
28 juni 2019

Digitaal douanemanagement is optimalisatie ketenbeheer

In het huidige digitale tijdperk staan bedrijven onder druk om hun internationale supply chains te moderniseren. In de kosten snijden, de concurrentie voorblijven en tegemoetkomen aan de toenemende eisen van klanten: dat zijn de belangrijkste uitdagingen. Wat is de beste strategie?

Verladers uit alle sectoren streven naar lagere supply chain-kosten, grotere transparantie en snellere doorlooptijden door inzet van automatisering. Het terrein van douanemanagement is een voor de hand liggend startpunt van digitalisering. Denk aan de vele wet- en regelgeving, de vele standaardprocessen en alle administratieve taken.

Hoewel verschillende disciplines en sectoren de vruchten van digitalisering plukken, staan bedrijven nog steeds terughoudend tegenover digitalisering van internationale handelsprocessen. Nu de druk om te digitaliseren stijgt en de globalisering in de handel weer toeneemt, worstelen veel bedrijven met het formuleren van de juiste douanestrategie.

Deze uitdaging wordt alleen maar groter door de enorme dynamiek in internationale handel. Merk op de escalerende handelsoorlog tussen de VS en China, en de aanhoudende onzekerheid rondom de Brexit.

Vergeet niet dat internationale handel onlosmakelijk verbonden is met verandering. De leiders van vandaag moeten zich realiseren dat ze met de juiste digitale aanpak geld verdienen en waarde creëren, juist nu de veranderingen op dit terrein groter zijn dan ooit. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners