Nieuws
04 juni 2019

Parlementair onderzoek naar aanpak ict-fiasco’s

Er komt een parlementair onderzoek naar de ict-problemen binnen de overheid en hoe ict-fiasco’s in de toekomst te voorkomen. Dat staat in een motie waar vanmiddag een meerderheid in de Tweede Kamer voor zal stemmen.

Die motie van D66-kamerlid Verhoeven, gesteund door de Kamerleden Chris van Dam (CDA), Jan Middendorp (VVD) en Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), wil voor het zomerreces een tijdelijke parlementaire onderzoekscommissie aanstellen die werkt aan meer politieke grip op digitalisering binnen de overheid. Ook een vaste Kamercommissie voor digitalisering en het opbouwen van ict-kennis binnen het Rijk worden genoemd.

Volgens de ondertekenaars is kennis en kunde nu te vaak versnipperd en bestaat er onvoldoende centrale sturing rondom grote ict-thema’s. Met de groeiende invloed van digitalisering waar ook beleid voor moet worden gemaakt, is een centrale commissie volgens hen een belangrijke stap.

In een interview met NRC noemt Verhoeven de introductie van 5G-netwerken, de inzet van data-analyse en vergaande automatisering rondom besluitvorming als belangrijke thema’s.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners