Nieuws
07 mei 2019

Aanleg ftth-netwerk in Den Haag in juni van start

VolkerWessels Telecom heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente Den Haag voor de uitrol van fiber to the home (ftth)-netwerken in de Hofstad. In dat kader heeft het bedrijf een consortium met T-Mobile en Primevest Capital Partners gevormd om een open access ftth-netwerk in stedelijke gebieden uit te rollen.

Het consortium start in juni met de uitrol van 33.000 woon- en zakelijke adressen in de Haagse wijk Segbroek. Het ftth-netwerk is ook geschikt voor de inzet van 5G en smart city-toepassingen. Het ‘open access’-model zorgt ervoor dat het beschikbaar is voor toepassingen van derden.

Volgens Søren Abildgaard, topman van T-Mobile Nederland, is de uitrol mede een gevolg van de fusie tussen T-Mobile Nederland en Tele2 Nederland begin dit jaar. 'Een van onze beloften toen was het gaan uitrollen van glasvezelnetwerken. Daarmee beginnen we in Den Haag, waar ons hoofdkantoor is gevestigd. De samenwerking met Primevest en VolkerWessels Telecom maakt het voor consumenten mogelijk te profiteren van hoogwaardige, snelle glasvezelnetwerken.'

 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners