Nieuws
29 april 2019

VodafoneZiggo sluit zich aan bij Future City-netwerk

VodafoneZiggo heeft zich als premium partner verbonden aan de Future City Foundation. Doel van dit door bedrijven en overheden opgezette smart city-netwerk is om kennis en ideeën over slimme steden tussen ict'ers, bestuurders en stedenbouwers te stimuleren. Future City beschikt hiervoor over een eigen opensource-Fiware Lab.

Als premium partner ondersteunt VodafoneZiggo het werk van de Future City Foundation financieel voor een aantal basisvoorzieningen. Daarnaast werkt het telecomconcern mee aan het Smart Stedenbouw Project dat samen met ongeveer twintig gemeenten en bedrijven is opgezet op initiatief van Future City. Binnen dit project wordt onderzocht hoe de stedenbouw verandert door technologisering en digitalisering.

Voor VodafoneZiggo is dit project een extra motivatie om mee te doen: ‘Het biedt ons niet alleen een mooi netwerk van koplopers, maar we kunnen ook actief meedenken over de stedenbouw van de toekomst. In Nederland leggen wij het Netwerk van de Toekomst aan en we ondervinden dagelijks hoe belangrijk is om goede afspraken te hebben over hoe we de openbare ruimte goed inrichten', luidt het commentaar van Maarten Klaassen, hoofd Partnerships & Public Policy bij VodafoneZiggo.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners