Nieuws
17 april 2019

'CBR verzweeg kosten falend ict-systeem'

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft niet alle kosten rond een falend ict-project doorgegeven aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hierdoor is de Tweede Kamer onvolledig geïnformeerd. De instelling gaf alleen de toegenomen kosten van 2017 door, die twintig procent van de daadwerkelijke kosten vertegenwoordigen. Dat meldt het Vara-programma Zembla op basis van eigen onderzoek.

Het betreft het ict-project ‘Rijgeschiktheid aan het stuur’, met als doel de verstrekking van de Verklaring van Geschiktheid aan rijbewijshouders te stroomlijnen en nieuwe werkprocessen en nieuwe ict-systemen te introduceren.

In 2014 werd het project, dat in 2016 zijn afronding moest beleven, begroot op zeven miljoen euro. Inmiddels is het systeem nog steeds niet klaar en zijn de kosten opgelopen tot ruim 34 miljoen euro, schrijft Zembla op basis van interne documenten van het CBR.

Echter communiceerde het ministerie een kostenstijging van elf miljoen euro aan de Tweede Kamer. Dit kwam omdat ze enkel cijfers vanaf 2017 publiceerde. Het ministerie zegt dat dit komt doordat het CBR niet de volledige cijfers verstrekte.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners