Nieuws
01 april 2019

Brainport: Eindhoven is alternatief voor Berlijn

Brainport Eindhoven moet internationaal beter op de kaart komen te staan als startup-regio. Dat samenwerkingsverband van bedrijven, onderwijsinstellingen en de gemeente Eindhoven investeert 6,6 ton om startups uit die regio internationaal meer zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld ten opzichte van startupregio's als Berlijn, Stockholm en Helsinki.

Dat schrijft Brainport Eindhoven in een update over financiering van een aantal projecten. ‘Het startup- ecosysteem in Brainport Eindhoven telt mee op internationaal niveau. Toch is dit niet structureel zichtbaar. Een chronisch gebrek aan financiële middelen en mankracht maakt het lastig om te concurreren met internationale startupregio’s die wel fors investeren in zichtbaarheid en vindbaarheid’, licht de organisatie toe.

De kapitaalinjectie vanuit de regio (440.000 euro) en het Rijk (220.000 euro) is volgens Brainport Eindhoven noodzakelijk om de wereld structureel te laten zien wat de Eindhovense hightechsector te bieden heeft. Door meer zichtbaarheid moeten het gebied en de samenwerkende bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeente beter in staat zijn om technologisch talent, innovatieve bedrijven en buitenlands durfkapitaal met hogere risicobereidheid aan te trekken en te behouden.

Als voorbeelden van internationale startup-steden met een enorme aantrekkingskracht op talent noemt Brainport Eindhoven: Berlijn, Helsinki en Stockholm.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners