Nieuws
14 maart 2019

Rijkswaterstaat schrijft watercloud-prijsvraag uit

Rijkswaterstaat en de waterschappen willen een zogeheten watercloud inrichten om de waterdatahuishouding te verbeteren. Deze watercloud is een open platform gebaseerd op standaarden en open source software, modellen en (open) data en moet in 2020 in de lucht gaan. Rijkswaterstaat heeft in het kader hiervan een prijsvraag uitgeschreven voor het inleveren van uitgewerkte voorstellen voor zo'n watercloud. Voor de uitvoering van de winnende studie ligt tweehonderdduizend euro klaar. De pitch sluit 23 april aanstaande.

Rijkswaterstaat, waterschappen en leveranciers willen meer samenhang in onderliggende waterbeheerdata, zoals areaalgegevens en meetnetinformatie. Het idee is dat een betere datahuishouding zorgt voor een versterking van de samenwerking binnen waterbeherend Nederland. En dat hierdoor ook innovaties worden gestimuleerd.

Om dit doel te bereiken willen Rijkswaterstaat en waterschappen een watercloud inrichten, ook wel modellenecosysteem genoemd. Dit ecosysteem bestaat uit onder andere uit samenhangende data, dataopslag, modelschematisaties, modelsoftware, voor- en nabewerkingssoftware en visualisatietechnieken. In de loop van 2020 wil Rijkswaterstaat deze watercloud ingericht hebben waarbij het samenwerkt met de waterschappen, marktpartijen en kennispartners om modeldata te genereren en beschikbaar te stellen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners