Nieuws
26 februari 2019

EU reikt Next Generation Internet-awards uit

Dr. Christopher Frauenberger, MyData Global en CryptPad zijn drie van de negen partijen die door de Europese Commissie zijn onderscheiden met een Next-Generation Internet (NGI)-award. De prijs beloont initiatieven die een positieve impact op internet hebben.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het 4YFN (4 Years from Now)-startupevenement in Barcelona. De Next Generation Internet-award is een erkenning voor impactvolle Europese initiatieven en individuen die een ‘mensgericht, betrouwbaar en duurzaam internet’ creëren.

Zo krijgt de Finse non-profitorganisatie MyData Global de prijs voor haar project Data as Human Right. ‘In de afgelopen jaren zijn we overspoeld door schandalen met betrekking tot datalekken’, zegt MyData-general manager Teemu Ropponen in een reactie. ‘De GDPR is een prima startpunt voor verbetering, maar het is niet genoeg. We willen dat burgers zelfbeschikking over hun gegevens krijgen en willen ook zien hoe nieuwe bedrijven en innovaties zich ontwikkelen op basis van persoonlijke gegevens.’

Het MyData-initiatief is bedoeld om individuen te helpen beslissen hoe hun persoonlijke gegevens worden gebruikt en hen ook te laten profiteren van het delen van die gegevens.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners