Nieuws
26 februari 2019

Digibeten-hulp en AgroFood pijlers innovatie Limburg

Digibeten op weg helpen, meer focussen op de digitalisering van de AgroFood-industrie, cloudgebaseerd en gepersonaliseerd onderwijs en de digitalisering van de overheid zelf. Dit zijn pijlers die naar voren komen in het rapport over de digitale kansen van de provincie Limburg. De regio wil hiervoor nog meer gaan samenwerken met partners.

Samen met partners voorop lopen in de digitale samenleving: deze ambitie sprak de provincie Limburg begin 2018 uit. Om te bouwen aan een netwerk van partners en de impact van digitalisering in beeld te krijgen, werden verkenners op pad gestuurd. Zij spraken binnen en buiten Limburg met ruim 350 personen en namen bijna driehonderd rapporten en artikelen door. Zes thema’s kwamen aan bod: welzijn, onderwijs en opleiden, mobiliteit en stedelijke ontwikkeling, klimaat en energie, regionale economie en provinciale organisatie. De conclusie van de verkenners is helder: niets doen is geen optie. Het blijft belangrijk dat kennis wordt gedeeld en vergroot.

De verkenning is volgens de provincie ‘bedoeld om een begin te maken met een actief Limburgs netwerk dat digitalisering in samenhang en met kennis van zaken op de verschillende agenda’s zet.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners