Nieuws
22 februari 2019

Gemeente Hengelo krijgt hulp van robot

Hengelose ambtenaren op de afdeling Informatie Management krijgen sinds kort hulp van een virtuele robot. Op de afdeling die documenten beheert, archiveert, registreert en beschikbaar stelt, nemen softwarematige robots allerlei administratieve taken over. De Twentse gemeente claimt een voorloper te zijn met de inzet van robotic process automation (rpa) in Nederland.

Het gaat onder meer om de automatisering van repeterende handelingen en de handmatige invoer van data. Volgens implementatiepartner Coforce uit Ede draait het bij robotic process automation (rpa) om de automatisering van op business rules gebaseerde bedrijfsprocessen door middel van een software-applicatie of ‘robot’. ‘Het is een softwarelaag die over de bestaande systemen wordt gelegd en zodanig wordt getraind of ingericht dat het de gegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van taken weet te vinden.’

Volgens innovatie- en informatiemanager Arjan Lenferink van de gemeente Hengelo zijn andere gemeenten ook bezig met rpa. Dat zijn vaak pilots, maar zijn gemeente heeft rpa geïmplementeerd in de praktijk. De inzet van rpa in Hengelo, dat ruim tachtigduizend inwoners telt, is onderdeel van een digitaliseringsprogramma waarin de gemeente ernaar streeft om zowel de dienstverlening in de front- als backoffice te verbeteren. Hij vertelt aan Computable dat de gemeente het Kofax Kapow-systeem, dat geleverd wordt door Coforce, in gebruik heeft en dat inmiddels de eerste stappen zijn gezet in het robotiseren van administratieve taken.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners