Nieuws
12 februari 2019

Kamer hoort experts over tegengaan ict-flops overheid

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken houdt woensdagochtend 13 februari een rondetafelgesprek over het voorkomen van mislukte ict-projecten bij de overheid. Uitgenodigd zijn diverse experts uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap, waaronder Computable-opiniemaker René Veldwijk en De Gouden Computable Award-winnaar Jan Baan.

Het doel van dit rondetafelgesprek is om een beeld te krijgen van waarom ict-projecten bij de overheid fout blijven gaan en welke (extra) stappen er vanuit de overheid en de Tweede Kamer genomen zouden moeten worden om dit tegen te gaan.

De initiatiefnemers voor dit rondetafelgesprek zijn de Tweede Kamerleden Kees Verhoeven (D66) en Jan Middendorp (VVD). Zij willen graag experts horen die de ict-projecten binnen de overheid uitvoeren, de bedrijven die hier voor worden ingehuurd, en de visie van de wetenschap op afstand.

De Kamercommissie wil tijdens het rondetafelgesprek onder meer horen of de aanbevelingen van de Commissie Elias (Tijdelijke commissie ICT-projecten bij de overheid) in het najaar van 2014 afdoende zijn geweest en of ze in de ogen van de deelnemers daadwerkelijk zijn uitgevoerd? Een van de meest zichtbare uitvloeisels was de oprichting van het Bureau ICT Toetsing als (tijdelijke) waakhond van grote ict-projecten bij het Rijk.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners