Nieuws
04 februari 2019

PQR helpt IJsselgemeenten met serverupdate

Dienstverlener voor de ict-infrastrctuur, PQR, levert een nieuwe serveromgeving en bijbehorende diensten aan IJsselgemeenten. Dat is een samenwerkingsverband voor sociale zaken van de gemeenten Capelle en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. De opdracht omvat HPE Synergy compute nodes voor zowel VMware VDI als Oracle.

Ook plaatst PQR een nieuwe server voor de uitwijk van kritieke systemen, zoals Basisregistratie Personen, Adressen en Gebouwen en de kantoorautomatisering. Het gaat om een opdracht die Europees is aanbesteed.

PQR meldt dat de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de nieuwe apparatuur te plaatsen in de bestaande omgeving meteen in gang zijn gezet. Het bedrijf gaat het managementplatform HPE Oneview upgraden, serverprofielen voor de nieuwe servers opstellen en de hardware installeren. Die komen voort uit de vraag naar een implementatieplan met planning en een risico- en kansendossier.

PQR: ‘IJsselgemeenten had al gekozen voor blade computing, een concept van in een rack stapelbare serversystemen op basis van een HPE Synergy 12000-frame. In elk gemeentehuis stond al een HPE Synergy 12000-frame waarvan de capaciteit verder uitgebreid moest worden. Uitbreiding van dit systeem is zeer eenvoudig, nieuwe servers zijn ‘plug & play’ toe te voegen.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners