Nieuws
15 januari 2019

Avepoint regelt backup Office 365 voor Vitens

Waterbedrijf Vitens kiest voor de cloudgebaseerde backup- en governance-oplossing van Avepoint voor zijn nieuwe Office 365-omgeving. Het grootste waterbedrijf van Nederland is momenteel bezig zijn kantoorsoftware over te zetten naar de cloud en zocht naar geschikte backupsoftware.

Volgens Willem-Jan Hessels, als teammanager systeembeheer bij Vitens verantwoordelijk voor de cloudmigratie, schieten traditionele backup-oplossingen voor Sharepoint en Office 365 wat betreft bewaartermijnen en de mogelijkheid om een backup te maken van een volledige Office 365-omgeving te kort. Hij stelt in een persbericht dat Avepoint dit wel kan en daarmee tevens voldoet aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslag. 'Het biedt een standaardcloud-oplossing die gewoon werkt, en waar wij geen beheerlast van hebben.'

Voor de bestaande it-omgeving gebruikt Vitens al de backupsoftware van Avepoint, wat de keuze makkelijker maakte om ook voor de cloudvariant te kiezen. Een ander voordeel is dat Avepoint een Nederlands kantoor heeft, en altijd direct beschikbaar is voor vragen, hulp en advies, aldus het waterbedrijf. Het Amerikaanse Avepoint is opgericht in 2001, en heeft zijn hoofdkantoor in Jersey City, NJ.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners