Nieuws
09 januari 2019

Vier gemeenten werken samen in Open Webconcept

De gemeenten Heerenveen, Lansingerland, Súdwest-Fryslân en Buren werken samen in het initiatief Open Webconcept om de digitale dienstverlening aan inwoners te verbeteren en kosten te besparen. Het uithangbord is hun gemeentelijke website die is gebouwd met WordPress en de module OpenPDC (producten en dienstencatalogus). Meer componenten volgen; het initiatief staat open voor andere gemeenten.

In 2015 ging Heerenveen (provincie Friesland) als eerste gemeente live met een WordPress-website. Buren (Gelderland) volgde kort daarna en startte in 2016 het initiatief van het Open Webconcept: het gezamenlijk online-toepassingen ontwikkelen op basis van api's en open data. De OpenPDC was de eerste module in rij. Inmiddels is de OpenPDC uitgebreid en doen ook gemeentes Lansingerland (Zuid-Holland) en Súdwest-Fryslân (Friesland) mee; zij hebben sinds afgelopen november nieuwe websites.

'Voorheen waren we afhankelijk van de planning van grote leveranciers', vertelt Holger Peters, informatieadviseur van de gemeente Buren en initiatiefnemer van het Open Webconcept. 'Nu we zelf achter de knoppen zitten, kunnen we sneller vernieuwen en onze dienstverlening aanpassen aan de wensen van onze inwoners.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners