Nieuws
12 april 2018

Ministerie EZK eert Huawei met NFIA Award

Huawei is door de Nederlandse overheid bekroond als een van de grootste Chinese investeerders in Nederland. De prijs, die ook de bijdrage van Huawei aan de Chinees-Nederlandse samenwerking eert, is van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Premier Mark Rutte reikte de NFIA Award prijs uit aan Steven Cai, directeur Huawei Nederland, tijdens de recente handelsmissie naar China.

Huawei was een van de vijf Chinese bedrijven die het NFIA in het zonnetje zette in het Ritz Carlton Hotel in Guangzhou. Het agentschap deed dit vanwege zijn veertigjarig jubileum waarin het naar eigen zeggen ruim vierduizend bedrijven heeft geholpen zich in Nederland te vestigen of uit te breiden.

Volgens het NFIA is Huawei bekroond omdat het ict-bedrijf 'gedijt in het Nederlandse zakenklimaat en gestaag bijdraagt aan de Nederlandse economie'. In een reactie laat Huawei-directeur Cai weten vereerd te zijn met de prijs. Hij beschouwt het als 'een erkenning voor ons werk in Nederland. We zijn hier al sinds 2004 aanwezig en dankzij de steun van de NFIA hebben we in die jaren kunnen groeien en investeren. Nederland is een belangrijk land voor Huawei.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners