Nieuws
12 maart 2018

CWI opnieuw beoordeeld als ‘excellent’

Het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) is opnieuw als 'excellent' beoordeeld door een internationale evaluatiecommissie. Volgens de commissie die in opdracht van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) de evaluatie heeft uitgevoerd, behoort het CWI tot de wetenschappelijke wereldtop. Ook in 2012 en 2006 is het onderzoeksinstituut als excellent beoordeeld. De meest recente evaluatie betreft de periode van 2011 tot 2016.

In de onderzoekscommissie zetelden experts uit de wiskunde en informatie. De kwaliteit van het onderzoek en de maatschappelijke relevantie wordt met name als uitmuntend bestempeld. Daarnaast gaf de commissie enkele aanbevelingen, zoals het verder uitbreiden van zijn impact op de industrie door de zichtbaarheid te vergroten naar potentiële belanghebbenden. 

Het onderzoek is uitgevoerd als onderdeel van het zesjaarlijkse standaard evaluatieprotocol van het NWO, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en het Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KnAW). De resultaten zijn op 8 maart 2018 bekendgemaakt.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners