Nieuws
09 januari 2018

Tilburg besteedt repro en printing uit aan Ricoh

De gemeente Tilburg blijkt in 2017 zijn centrale repro- en printafdeling te hebben uitbesteed aan printbedrijf Ricoh. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar met de optie tot verlenging en een waarde van zo'n half miljoen euro. Van de zes repromedewerkers hoefde Ricoh er slechts maximaal drie op detacheringsbasis over te nemen.

De centrale reproruimte is in 2017 verplaatst naar een Ricoh-kantoor, blijkt uit een gunningsdocument dat eind vorig jaar is verschenen op Tenderned. De gemeente Tilburg is bezig met een vernieuwing en herinrichting van zijn stadskantoren. Daarbij wordt het concept van het nieuwe werken ingevoerd. Dit traject moet medio 2020 zijn afgerond.

Door de uitbesteding van de centrale repro- en printafdeling verwacht de gemeente Tilburg goedkoper uit te zijn. Ook denkt zij, door dit werk bij een specialist neer te leggen, beter te kunnen inspelen op veranderende vormen en veranderd gebruik van print-, kopieer- en scanvoorzieningen. Zo voorziet de gemeente de komende jaren een trend voorzien van dalende afdrukvolumes als gevolg van verdere digitalisering.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners