Thema's congres Overheid 360°

Samen op weg naar een slimme overheid

Verandering in de samenleving ging nog nooit zo snel als nu. Als overheid wilt u snel en flexibel kunnen inspelen op brandende maatschappelijke kwestie. Maar hoe zorgt u ervoor dat u kansen en risico’s zo goed mogelijk in beeld krijgt? Deze tijd vraagt een digitale transformatie: een andere manier van denken en doen, ondersteund door solide ICT. 
Kom voor een inspirerende dag hierover naar het congres Overheid 360° op 7 oktober 2020. Hét jaarlijkse congres over informatiemanagement binnen de overheid.

Overheid 360° biedt een dag vol met inspiratie, best practices en masterclasses rondom digitale transformatie, tijdens editie 2019 verdeeld over de verschillende onderstaande subthema’s.
 
informatiestrategie.png

Informatiestrategie

Sterke ICT is de basis voor het succes van overheden op vele terreinen. Een solide ICT-visie is dan ook niet alleen van belang voor de afdeling I&A: een toekomstgerichte informatiestrategie is dé basis voor een moderne gemeente en zorgt voor verbinding tussen alle primaire processen zoals bijv. dienstverlening, bedrijfsvoering en handhaving. Daarnaast is informatie- en datastrategie de basis voor dienst- en procesinnovatie.

Lees verder >

datagedreven-overheid.png

Datagedreven overheid – van data naar toegevoegde waarde

Overheidsinstanties hebben heel veel data tot hun beschikking. De kunst is die data te gebruiken en te combineren voor het creëren van toegevoegde waarde voor de samenleving. Vooral het duiden van de data is vaak nog lastig. Wat zeggen al die gegevens nu echt? Algoritmen werpen een nieuw licht op problemen die eerst buiten zicht bleven. Dat roept nieuwe, vaak ethische vragen op: verplicht het weten tot ingrijpen? Hoever mag de overheid gaan bij het ingrijpen in het persoonlijke leven van burgers, bijvoorbeeld in het geval van vroeg-signalering van schulden? Is het voorkomen van maatschappelijke kosten voldoende daarvoor?

Lees verder >

veilige-overheid.png

Veilige overheid & samenleving

Privacy en informatieveiligheid verdienen topprioriteit in het publieke domein. De overheid is tenslotte dé drager van persoonsgegevens en haar ICT-systemen zijn cruciaal voor het reilen en zeilen in de samenleving. Bescherming van deze gegevens leeft als geen ander onderwerp bij de burger. Tegelijkertijd neemt de complexiteit toe: innovatieve toepassingen dienen zich in rap tempo aan. Dit biedt kansen, maar ook bedreigingen; nieuwe ontwikkelingen kunnen ook nieuwe vormen van privacy schending of risico’s op beveiligingslekken met zich meebrengen.

Lees verder >

outsourcing-en-cloud-computing.png

IT Outsourcing & Cloud computing

Steeds meer vakapplicaties en kantoorautomatisering (Office 365) zijn alleen nog als een cloudapplicatie af te nemen. Een virtuele werkplek in de cloud wordt steeds goedkoper. Daarnaast worden steeds meer oplossingen als service aangeboden. Door te kiezen voor cloud oplossingen of het nemen van abonnementen op applicaties wordt de gemeente ontzorgt. Tegelijkertijd willen gemeenten zelf zeggenschap houden over de achterliggende data. Het hebben van toegang tot deze data is cruciaal om cross- sectorale analyses te kunnen maken. Wat zijn slimme keuzes die hierin gemaakt moeten worden? Wat doen gemeentes zelf en wanneer maken ze gebruik van de markt?

Lees verder >

Salesteam

laurent JoosenLaurent Joosen
 Tel.:+31 6 2336 0899
 laurent.joosen@jaarbeurs.nl


Christel ElbertseChristel Elbertse

 Tel.:+31 6 1034 1818
 christel.elbertse@jaarbeurs.nl

Adres

Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Customer Service

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met Customer Service
Tel.:+31 (0)30 295 29 99
Email: service@jaarbeurs.nl

Meer Digitale Transformatie

Hoofdmediapartner
Mediapartners