Categories for Uitgelicht bezoekersnieuws

Risico’s van e-mailen nog altijd onderschat

februari 7, 2023 1:56 pm Published by

Je drukt op verzenden en beseft dat de e-mail naar de verkeerde persoon onderweg is. Schrik, zeker als het om gevoelige klantinformatie gaat. In veel gevallen gaat het goed en doet de ontvanger niks met de mail. Toch zijn er grote risico’s aan verbonden. Vertrouwelijke en privacygevoelige informatie kan op deze manier, onbedoeld, in verkeerde handen komen. Daarnaast werken veel cybercriminelen ook met de welbekende phisingsmails, die nog altijd effectief blijken. Een klein moment van onbedachtzaamheid kan grote gevolgen hebben voor de organisatie.

Ict-branche komt met plan tegen tekort aan ict’ers

februari 3, 2023 10:27 am Published by

Met een gezamenlijk aanvalsplan hopen diverse ict-brancheverenigingen het chronisch tekort aan opgeleide ict'ers te verhelpen. Belangrijk onderdelen ervan zijn de promotie van en (bij)scholing op ict-thema's op scholen, makkelijkere zij-instroom en vergroting van de diversiteit. Het plan werd gisteren overhandigd aan minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Advies aan Rutte & co: bewaar chats in digi-archief

januari 20, 2023 10:44 am Published by

Politici en topambtenaren moeten werkgerelateerde chatberichten bewaren in een digitaal systeem. Dat concluderen adviseurs in opdracht van het ministerie van BZK, naar aanleiding van de zaak van de gewiste sms-berichten van minister-president Mark Rutte. Het advies is ingegeven door de Wet open overheid (Woo) en de Archiefwet. 'De wet gaat pas leven als de hoogste gezagsdragers het belang van openbaarheid en een goede informatiehuishouding erkennen', aldus het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (Acoi).