Categories for Uitgelicht bezoekersnieuws

Het dilemma van de ransomware-verzekering

augustus 30, 2021 2:51 pm Published by

Grote hacks domineren de media. Niet alleen in het buitenland, maar ook op nationaal niveau. Zie de ransomware-aanvallen bij Mandemakers Keukens, Bakker Logistiek en onderwijsinstelling ROC Mondriaan. Deze aanvallen vergroten het bewustzijn dat iedereen slachtoffer kan worden van een ransomware-aanval. Is dat inzicht toe te juichen, tegelijkertijd gebeurt er iets anders: bedrijven verzekeren zich tegen ransomware-aanvallen. Maar deze verzekeringen zijn een onderdeel van het probleem.

Integratie-expert Enable U lijft concurrent JNet in

augustus 27, 2021 12:06 pm Published by

De Delftse it-onderneming JNet komt in handen van Enable U uit Amsterdam. Beide bedrijven leveren software voor de integratie van uiteenlopende it-systemen. Ze zijn actief in de publieke sector, onderwijs, zorg, energie, telecom en de financiële sector.

Hoe ziet de ‘hedendaagse werkplek’ eruit?

augustus 27, 2021 11:41 am Published by

Omdat teruggaan naar kantoor zoals vroeger een illusie is, breken organisaties zich het hoofd over hoe medewerkers productief én tevreden te houden. Er is veel praktijkervaring opgedaan met thuiswerken, maar dit waren veelal tijdelijke oplossingen met een hoog houtje-touwtjegehalte. Nu de verandering structureel lijkt, dienen vragen over beheersbaarheid, veiligheid én kosten opnieuw gesteld te worden.