Artikel 22 december 2022

Zorgklinieken nekten softwarebedrijf Asterisque

SDB Groep haalt de boedel binnen

Een spaak gelopen samenwerking tussen Asterisque en de zorgklinieken Merem en Vogellanden leidde tot het faillissement van de Limburgse softwareleverancier eind oktober. Het trio werkte aan een nieuw interdisciplinair elektronisch patiëntendossier dat echter niet van de grond kwam. Afgelopen juni schortten de twee klinieken hun betalingen aan Asterisque op, waarna het bedrijf uit Heerlen kopje onder ging. Zo'n twintig man kwamen op straat te staan.

In maart 2021 tekenden de bestuurders van revalidatiecentra Merem (Hilversum) en Vogellanden (Zwolle) samen met Asterisque het contract voor de inrichting en uitrol van het nieuwe epd én een langdurige samenwerking. Het doel was een dossier te bouwen dat het interdisciplinaire karakter van revalidatiezorg ondersteunde. Met extra aandacht voor het hergebruik van data door de zorgketen heen, het aansluiten van het planningsproces op de zogeheten zorgpaden van patiënten en kunnen aanhaken bij nieuwe e-health-toepassingen. Ook spraken de drie partijen in een persbericht de ambitie uit om dit nieuwe epd breed toepasbaar te maken voor andere zorginstellingen, zoals ziekenhuizen.

Uit het eerste faillissementsverslag van curator Maurice Sijben van het advocatenkantoor Sijben en Partners blijkt dat de samenwerking aanvankelijk goed verliep. Het nieuwe product zou september 2021 live gaan, alleen die datum werd steeds verder naar voren geschoven. Directeur-bestuurder Marcel Collombon verklaarde aan de curator dat de twee andere partners steeds nieuwe mogelijkheden aan het programma wilden toevoegen. Uiteindelijk zou het nieuwe zorginformatiesysteem in juli 2022 live moeten gaan, maar daar is het niet van gekomen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant