Artikel 3 juli 2023

Webex van Cisco voldoet aan strenge privacycode EU

Webex van Cisco is de eerste samenwerkings- en videoconferentieoplossing die voldoet aan de hoogste eisen van de Europese gedragscode voor clouddienstverleners. De dienst van het Amerikaanse ict-bedrijf doorliep een uitgebreid certificeringsprogramma waarbij het is doorgelicht op zaken als transparantie, verantwoordingsplicht, gegevensminimalisatie, melding van gegevensinbreuken en rechtmatige dataverwerking.

Officieel gaat het om het hoogste niveau (level 3) van de EU Cloud Code of Conduct. Die EU-gedragscode voor de cloud is een uitgebreid, transnationaal kader voor cloudserviceproviders om naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU aan te tonen.

Webex van Cisco is de tweede clouddienst die de certificering heeft behaald. Het Oostenrijkse Fabasoft, een clouddienst voor het uitwisselen van documenten die door overheden wordt gebruikt, behaalde eerder al het hoogste niveau van de EU-gedragscode.

De onafhankelijk monitoringsorganisatie die de certificering uitvoert en jaarlijks controleert, Scope Europe, wil niet zeggen of er momenteel ook andere samenwerkings- en videoconferentieoplossingen in het toetsingstraject zitten. Een woordvoerster: ‘Pas als een partij de certificering heeft behaald maken we dat wereldkundig, maar lopende het traject delen we niet welke diensten er doorgelicht worden.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant