Artikel 16 maart 2023

Waterschapshuis toch in zee met SoftwareOne

Nadat een eerdere gunning aan SoftwareOne door de rechter werd verboden, heeft het Waterschapshuis na een heraanbesteding opnieuw deze softwaredienstverlener geselecteerd. Het betreft twee kavels: een voor de levering van de standaardsoftware en dienstverlening van Microsoft en de andere voor de voorziening van overige standaardsoftware en producten en aanverwante dienstverlening.

Het Waterschapshuis is de regie- en uitvoeringsorganisatie op het gebied van informatie- en communicatietechnologie voor 21 waterschappen. De organisatie schreef een heraanbesteding uit, omdat in september vorig jaar de rechtbank Midden-Nederland deels een streep zette door de gunning van het Waterschapshuis aan SoftwareOne voor softwarelicenties en ondersteunende dienstverlening.

Mededinger Protinus IT maakte toentertijd succesvol bezwaar, omdat de toenmalige aanbestedingsstukken voor meerdere uitleg vatbaar zouden zijn. De rechtbank ging daar in mee en vond dat het Waterschapshuis de aanbesteding van perceel twee opnieuw moest doen. Daarop koos het Waterschapshuis voor een heraanbesteding.

Die blijkt nu wederom door SoftwareOne gewonnen. Volgens het Waterschapshuis viel de keuze opnieuw op deze Zwitserse softwaredienstverlener omdat ‘het onder de indruk is van de heldere, transparante inschrijving en SoftwareOne bij vergelijkbare organisaties heeft bewezen een betrokken en betrouwbare partner te zijn.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant