Artikel 26 januari 2023

Wat kan ict aan Staat van de Uitvoering veranderen?

Tegenover het Malieveld aan de Prinsessegracht ligt de Glazen Zaal, een met glas overkapte binnenplaats met daarbij de entree van de Portugese synagoge. Het glazen dak verbindt oud met nieuw en was 18 januari jl. het decor van de eerste Staat van de Uitvoering.

Het betrof een bijzondere gelegenheid in een historische omgeving waarbij directeur Abdeluheb Choho van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), namens de uitvoeringsorganisaties, de eerste Staat van de Uitvoering aan Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer, heeft overhandigd. Uniek, omdat dit het eerste rapport van de uitvoering over de uitvoering is, dus van de werkvloer en van binnen naar buiten.

De Staat van de Uitvoering, een vanaf nu jaarlijks terugkerende publicatie, beschrijft hoe het is gesteld met de publieke dienstverlening in Nederland. De uitvoering staat het dichtste bij de burgers en bedrijven en kan dit vanuit de dagelijkse praktijk goed beoordelen. De focus van het rapport richt zich op de uitdagingen die publieke dienstverleners niet zelf kunnen oplossen, maar waarbij ook de politiek en de beleidsmakers nodig zijn.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant