Artikel 13 juli 2022

Verse overnames Main voor Xxllnc, BCS en Oribi

Overnamemachine Main Capital heeft nieuwe acquisities mogelijk gemaakt voor drie bedrijven uit zijn portfolio. Xxlnc neemt Lost Lemon over; BCS lijft Apployed in en Oribi versterkt zich met JanusID.

Het meest in het oog springt de overname van het Haarlemse Lost Lemon door Xxllnc, een vooraanstaande Nederlandse leverancier van lokale-overheidssoftware. Sinds Main twee jaar geleden in Xxllnc uit Hengelo stapte, zijn al tien overnames gedaan. Xxlnc bouwt aan een heel ecosysteem van software die (semi)overheidsinstellingen in hun werk moet ondersteunen.

Het in 2006 opgerichte Lost Lemon bedenkt ict-oplossingen voor de aanpak van sociale problemen. Denk aan schuldhulpverlening. Het regiesysteem MensCentraal helpt informatie afkomstig van verschillende (keten)partners zo slim mogelijk te gebruiken. Diana Koppenol, algemeen directeur van Lost Lemon, verwacht onder de vleugels van Xxllnc met producten zoals de MensCentraal-suite sneller te kunnen groeien. Ook de adviesactiviteiten van het Haarlemse bedrijf dat ongeveer honderd medewerkers telt, kunnen hiervan profiteren. Michel Veenhuis, algemeen directeur Xxllnc, roemt vooral Lost Lemon’s kennis van het sociale domein. Verder verwacht hij snel de software van beide bedrijven te kunnen integreren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant