Artikel 3 mei 2023

Vernieuwd Viag verder onder vlag Nedictor

Na zo'n dertig jaar heeft de Vereniging van Informatie- en Automatiseringsprofessionals bij Gemeenten (Viag) besloten verder te gaan onder de naam Nedictor (Nederlandse ICT Organisatie). Die nieuwe naam hoort bij een strategiewijziging om gemeenten beter te kunnen ondersteunen bij de digitale vraagstukken die op hen afkomen.

Afgelopen najaar kondigde het bestuur van Viag al aan een nieuwe weg in te willen slaan om beter tegemoet te komen aan de vragen die leven rond de digitale transformatie van gemeenten. Ontwikkelingen in de digitalisering en automatisering gaan in een dermate hoog tempo deze organisaties dit soms moeilijk kunnen bijhouden. Voor het uitstippelen van de nieuwe koers van de vereniging werd een transitieteam aangesteld onder leiding van Eddy Van der Stock (voorzitter van de Vlaamse zusterorganisatie V-ict-or).

Het team kwam met een aantal adviezen en voorstellen waarbij niet alleen is gekeken naar de technologische ontwikkelingen, maar vooral ook naar de impact daarvan op de werkwijzen en processen binnen de gemeenten. Tijdens de algemene ledenvergadering eind april werd (unaniem) ingestemd met de goedkeuring van de nieuwe visie, statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging onder de naam Nedictor. Deze nieuwe naam staat in het Latijn voor ‘een teller’, een term die volgens het bestuur aangeeft dat iedereen binnen de gemeentelijke digitale transformatie meetelt voor de vernieuwde organisatie.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant