Artikel 24 november 2022

Vastgoedsoftwarebedrijf Zig koopt Casix

Zig, een softwareleverancier voor de vastgoedbranche uit Huizen, heeft softwarebedrijf Casix overgenomen. Dit bedrijf uit Roelofarendsveen biedt een cloudoplossing voor vastgoedonderhoud, waarin woningcorporaties en ketenpartners in één omgeving samenwerken om efficiënt en klantgericht onderhoudsverzoeken af te handelen.

Investeerder Main Capital stapte in november 2021 in bij Zig. De software van het bedrijf wordt gebruikt door woningcorporaties, studentenhuisvesters, institutionele beleggers en beheerders van commercieel vastgoed. Het belangrijkste product van de onderneming is een platform voor de bemiddeling van sociale-huurwoningen.

Met de acquisitie van Casix versterkt Zig zijn marktpositie op het gebied van digitalisering en stroomlijning van complexe verhuurmutatie- en onderhoudsprocessen. Met het gebruik van Casix worden onderhoudsprocessen versimpeld en overzichtelijk middels een gemeenschappelijk platform waar zowel aannemer als woningcorporatie op zijn aangesloten. Beide bedrijven hebben een focus op het gebruik van Cora en Vera, de sectorstandaarden. Met de toevoeging van Casix telt Zig circa honderdvijftig medewerkers.

Afgelopen mei nam Zig ook al Skarp over, een business intelligence-platform voor vastgoedorganisaties.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant