Artikel 16 januari 2023

UWV selecteert Atos als adviseur

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft Atos aangetrokken voor het leveren van adviesdiensten op het gebied van bedrijfsvoering en management. Daarbij gaat het om zowel 'harde' – waaronder it-, financieel, juridisch en fiscaal advies – als 'zachte' adviesdiensten op het gebied van cultuur, gedrag en leiderschap om te kunnen anticiperen op veranderingen in regelgeving van ministeries en overheidsinstanties.

Het Franse it-concern levert deze adviesdiensten samen met de partners BDO en Samhoud. Dit consortium is overigens niet de enige strategische adviespartij die UWV na een aanbesteding heeft geselecteerd. In totaal gaat het om acht partijen. Volgens vakwebsite Consultancy.nl gaat het naast Atos om de combinatie PA Consulting/VKA (Verdonck, Klooster & Associates), EY, Deloitte, KPMG, Gartner, McKinsey & Company en Gupta Strategists.

Het raamcontract heeft een looptijd van vier jaar en een indicatieve waarde van twaalf miljoen euro per jaar.  

Voor Atos betekent de overeenkomst een opsteker in de moeilijke periode waarin het bedrijf verkeert. Vorig jaar sleepte het een grote overheidsorder in de wacht bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (voor een SAP-cloudmigratie) en in 2021 een mega-order bij Defensie om samen met IBM een nieuwe it-infrastructuur neer te leggen.  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant