Artikel 28 juli 2022

Universiteit Twente en Imec bij robot-netwerk euRobin

De Universiteit Twente (UT) en het Interuniversitair Micro-electronica Centrum (Imec) uit Leuven sluiten zich aan bij euRobin, het ‘network of excellence’ dat Europese expertise op het gebied van robotica en artificial intellience (ai) samenbrengt.

Met euRobin komt een pan-Europees platform voor onderzoek en ontwikkeling tot stand. Voor het eerst onderzoeken een groot aantal vooraanstaande onderzoekslaboratoria in heel Europa gezamenlijk op ai- gebaseerde robotica. De groep bestaat uit 31 partners in 14 landen. Coördinator is het Institute of Robotics of Mechatronics, onderdeel van het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaart (DLR).

Het is de bedoeling dat onderzoekers hun algoritmen en gegevens gaan delen. De overdracht van software en modellen tussen robots en onderzoeksgroepen staat centraal in het project. Het netwerk probeert de huidige versnippering van de Europese ai op gebied van robotica te verminderen. Software, data en kennis zullen worden uitgewisseld via de EuroCore-repository, ontworpen om een centraal platform voor robotica in Europa te worden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant