Artikel 1 september 2023

Unit4 zet financieel systeem Eindhoven in cloud

Gemeente Eindhoven kiest Unit4 voor de vervanging van het lokaal draaiende financieel-administratieve systeem. De dienstverlener migreert het naar een saas-oplossing. Na een verkenningsronde bleek deze oplossing goed aan te sluiten bij de ambities en behoeften vanuit de gemeente.

Unit4 beheerde het financiële systeem al en zet het nu over naar ERPx, een cloudgebaseerde toepassing waarin operationeel management, personeelszaken en financiële planning worden gecombineerd. Het product, in de markt sinds eind 2020, gebruikt artificiële intelligentie voor analyses en prognoses. De toepassing is al in gebruik bij gemeenten als Alkmaar, Edam-Volendam en Bronckhorst.
Voor gemeente Eindhoven was het belangrijk dat de nieuwe oplossing naadloos aansluit bij andere systemen binnen de organisatie. Ook moest het de groeiambities van de stad waarborgen, gebruiksvriendelijk zijn en de behoefte aan verdere automatisering en digitalisering ondersteunen. Unit4 bereidde een proof of concept voor en wist de ambtenaren te overtuigen. Voor de implementatie wordt gekeken naar best practices voor gemeentelijke administraties.
De looptijd van de opdracht is vijf jaar en betreft implementatie, oplevering, beheer, onderhoud en ondersteuning van het systeem. De gemeente heeft vervolgens eenzijdig de mogelijkheid om de klus te verlengen met telkens maximaal twee jaar. Gemeente Eindhoven telt ongeveer tweeduizend personeelsleden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant