Artikel 5 oktober 2022

Uitgelegd: cijfers achter Computable Awards 2022

Alle winnaars van de Computable Awards 2022 zijn bekend. Computable publiceert alle cijfers en gemiddelde percentages achter de uitslag. De cijfers zijn opgesplitst in jurygemiddelden, publieksgemiddelden en het gemiddelde eindoordeel per genomineerde. In alle categorieën bepaalde jury en publiek elk voor de helft wie er won, behalve in de categorie Lifetime Achievement Award. Op deze bijzondere pelk eerder de redactie dit jaar Ad Nederlof.

Op 5 oktober maakte Computable alle winnaars bekend van zijn Computable Awards 2022. Dit jaar was het in veel categorieën een close call. Waar we doorgaans meerdere winnaars zien die een eindpercentage boven de dertig procent weten te realiseren, daar zijn er dit jaar slechts vier winnaars die boven de twintig procent komen. Dat betekent dat jury en publiek het niet altijd met elkaar eens waren.

De vier hoogste scores werden gerealiseerd in de trajecten ‘Keurmerk Pentesten’ (21,68 procent), ‘Digitaal ontsluiten parkeer- en wachtlocaties’ (21,47 procent), ‘Slimme epilepsiecamera’ (21,17 procent) en DĀK (20,71 procent).

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant