Artikel 25 januari 2023

Tool maakt sector agrifood veiliger

Ter verhoging van de veiligheid is de Agrifood Cybersecurity Self Assessment Tool ontwikkeld. Deze is bedoeld voor cybersecurity-specialisten van (middel)grote bedrijven in de agrifood-sector.

Hiermee kunnen bedrijven hun weerbaarheid op vijf aandachtsgebieden (identificatie van risico’s, bescherming, detectie, reactie en herstel) toetsen. De tool ondersteunt niet alleen bewustwording (‘waar sta ik als onderneming’), maar biedt ook handvatten voor verbetering van de cyberweerbaarheid.

De tool richt zich zowel op de operationele productieomgeving van bedrijven (de ot-omgeving) als op de administratieve informatievoorziening daaromheen (de it-omgeving). Voor de ontwikkeling van de tool is gebruik gemaakt van maatregelen uit de belangrijkste internationale cybersecurity-standaarden, zoals ISO/IEC 27001, ISA 62443, en ISF-ICS.

Achter de tool zit de projectgroep Agrifood Cyberweerbaarheid, een initiatief van ForFarmers, De Heus, Vion Food Group, Eurofins Agro, Nutreco en Royal Friesland Campina met ondersteuning van AgroConnect en het Digital Trust Center (DTC).

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant