Artikel 9 februari 2023

Schade in Benelux door mail-aanvallen neemt toe

Van de Benelux-organisaties die voor een onderzoek van Barracuda Networks zijn ondervraagd, is 85 procent in de afgelopen twaalf maanden met succes aangevallen via e-mail. Het herstel ervan kostte getroffen bedrijven gemiddeld meer dan 1,2 miljoen euro bij de ergste incidenten.

Dit blijkt uit het rapport ‘Email Security Trends’ dat het securitybedrijf publliceert. Marktonderzoeker Vanson Bourne ondervroeg wereldwijd 1.350 it-managers, waarvan 150 in Nederland en België. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en grootste impact door succesvolle mail-aanvallen.

Bijna een derde zegt dat de schade door mail-aanvallen het afgelopen jaar drastisch is toegenomen. De meest genoemde gevolgen in de Benelux waren reputatieschade, directe financiële schade en productiviteitsverlies.

Hoewel er in de Benelux veel mail-aanvallen plaatsvonden, zegt veertien procent van de organisaties de afgelopen twaalf maanden meer te hebben geïnvesteerd in mail-security. Ruim een derde van de bedrijven in deze regio meent dat hun systemen en gegevens veiliger zijn dan voorheen. Twaalf procent zegt zich echter minder veilig te voelen, het op één na hoogste percentage van alle onderzochte landen.

De belangrijkste risico’s waarop Benelux-bedrijven zich onvoldoende voorbereid voelen, zijn virussen/malware, laterale phishing/interne dreigingen, spam en het kapen van e-mailconversaties/vendor-imitatie.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant